молята количка Количка Количката е празна
Вход | Регистрация
Категории

Комплекс есенциални мастни киселини 50мл.

Това е един от най-забележителните продукти на AquaSource,който няма аналог в света.
Мастните киселини влизат в състава на телесните мазнини/липиди/ и участват в изграждането на клетъчните мембрани.
Незаменимите мастни киселини,както показва името им,не се произвеждат в организма и трябва да се набавят с храната.Те са разпределени в две основни групи-омега-3 и омега-6 и основната им физиологична роля се корени в обстоятелството,че са изходният продукт за производството на тъканните и някои от еднокринните хормони.По този начин есенциалните незаменими мастни киселини намалява и нуждите от добавянето им към храната нараства.Установено е, че дефицитът на ЕМК може да бъде предотвратен, ако към храната се добавят специфични мастни киселини, свързани с линоловата. Недостиг на есенциални мастни киселини обикновено се среща при кърмачета, малки деца, възрастни , хранени с бедни на мазнини диети. Симптомите на дефицит на есенциални мастни киселини включват недостатъчен растеж, слаба иммуна система , дерматози, суха и чуплива коса, нарушена репродуктивна функция, преждевременни раждания, нарушени функции на бъбреците и черния дроб. Наблюдават се и промени в мастно киселинния състав на биологичните мембрани.

Есенциалните мастни киселини имат две основни метаболитни функции – те са важна съставна част на клетъчната мембрана и прекурсори на ейкозаноидите. Мастнокиселинният състав на мембранните фосфолипиди, които са важен компонент на клетъчните мембрани, се определя от съдържанието на n-6 и n-3 мастни киселини. Мастно-киселинният състав на приетата храна повлиява някои от мембранните функции, свързани с хормонната, ензимната и транспортна функции. Ейкозаноидите играят важна роля в редица патофизиологични състояния – процесите на тромбоза, контракция на гладката мускулатура, възпалителните процеси, атеросклероза и редица съдови нарушения.

В последните години значителен научен интерес предизвика връзката между незаменимите мастни киселини и функциите на нервната система, а водещи изследвания ги сочат като алтернатива за лечението на депресия и различни психически проблеми. Понижената концентрация на ЕМК е факт в плазмата на деца, страдащи от разстройство на вниманието и хиперактивност, което обяснява полезния им ефект и в този случай.

Есенциалните мастни киселини - EMK осигуряват нормални биологични функции на човешкия организъм и са важна част от хранителния прием при профилактика и превенция на различни заболявания – сърдечно съдови, хипертония,артрит, астма, и много други. По време на вътреутробното развитие на плода декозахексаеновата и арахидоновата мастни киселини се вграждат в клетъчните мембрани на ретината и мозъка като този процес продължава и през първите две години от живота на децата. Осигуряване на хранителен прием на есенциални мастни киселини е особено важен през ембрионалното развитие, по време на бременност и кърмене , при кърмачета и малки деца. Експериментални изследвания доказват, че есенциалните мастни киселини, особено от омега 3 групата, могат да спрат възпалителните процесии и подобряват състоянието при автоимунни нарушения, включително ревматоиден артрит, простатит, улцерозен колит.

ЕМК са жизнено необходими съставки, които не се произвеждат в организма ни и трябва да се набавят отвън. Според СЗО поне 3% от калориите трябва да идват ЕМК (при подрастващи, бременни и кърмачки - двойно).

ЕМК са необходими за работата на имунната система и на всички жлези с вътрешна секреция като щитовидна, надбъбречни, полови и пр. Те регулират кръвното налягане, намаляват отлагането на холестерол в кръвоносните съдове и забавят процеса на неговото образуване. Намаляват болките и слабостта в ставите, и помагат за нормализиране на теглото чрез изгаряне на вредните мазнини.С възрастта способността на организма ни да използва правилно ЕМК намалява и нуждата от тях нараства. Липсата им в диетата води до атеросклероза, а при повторното им добавяне тя претърпява обратно развитие. ЕМК стопяват атеросклеротичните плаки и намаляват отлагането на холестерол в съдовете ни, ако редовно ги употребяваме.
Отдавна СЗО обръща внимание на всички правителства, че човечеството е застрашено от дефицит на ЕМК поради масовото топлинно обработване на храната и рафинирането на растителните мазнини. Въпреки това единици са хората, които са информирани по въпроса, и затова този дефицит вече е налице. На него се дължат най-различни симптоми, които се срещат едва ли не повсеместно.

Човешката обмяна е устроена така, че липсата само на една необходима съставка се отразява неблагоприятно и даже фатално на здравето. Добавянето на витамини например не може да замени липсата на минерали. Като знаем всичко това, можем да си дадем сметка от какво лишаваме организма си, ако не приемаме ЕМК.

Основните симптоми за недостиг на есенциални мастни киселини в организма са:
* Екземи,дерматити, бавно зарастване на рани по кожата;
* Чернодробна и бъбречна дегенерация;
* Прекомерно потене, съпроводено от жажда;
* Отслабване на функциите на жлезите с вътрешна секреция,хормонални проблеми;
* Намалена устойчивост срещу инфекции и слаба имунна система;
* Стерилност при мъжете , спонтанни аборти у жените;
* Проблеми със сърцето и кръвоносната система;
* Забавен растеж при децата,слабост;
* Нарушаване на зрението и способността за заучаване;
* Намалена координация при движение, парене и тръпнене в крайниците; лошо кръвообръщение,прекалена зиморничавост;
* Високо ниво на мазнините в кръвта,високо кръвно налягане;
* Суха кожа,косопад,алопеция;
* Ниско ниво на метаболизма, напълняване, затлъстяване
За да бъдем здрави, трябва да си набавяме всеки ден около 50 незаменими вещества чрез храната. ЕМК имат нужда особено от витамините А, В3, В6, С, Е и минералите магнезий и цинк, за да изпълняват своята роля. Ето защо е важно ЕМК да се комбинират с микроводорасли AFA и спирулина, тъй като по този начин осигуряваме на практика всички необходими за тялото ни хранителни съставки.
Комплекс мастни киселини е продукт, особено ценен при:
* безпричинна умора (остра или хронична);
* проблеми с кожата, лигавиците и ставите - екзема, псориазис, артрит, ХУХК и др.;
* висок холестерол, хипертония и други сърдечно-съдови заболявания (инфаркт, инсулт);
* безплодие и спонтанни аборти при жените
* намалена потентност и оплодителна способност при мъжете
* заболявания, свързани с нарушена структура на клетъчните мембрани;
* пременструално напрежение, менструални смущения и проблеми в климактериума;
* проблеми с имунната система, възстановяване след изтощителни болести, продължителен стрес;
* проблеми със зрението;
* възпаления, алергии и автоимунни заболявания (МС, ЛАС, ревматоиден артрит и пр.);
* депресии, неврози и неврастении;
* забавен растеж и често боледуване при децата;
* оредяване и загуба на косата;
* чернодробна и бъбречна дегенерация;
* отслабване на функциите на жлезите с вътрешна секреция;
* намалена устойчивост срещу инфекции, бавно зарастване на рани и много други.
* за намаляване на телесното тегло
При новородено са започва с капчица върху езичето веднъж на ден и постепенно с времето за няколко месеца се стига до 4-5 капки на ден. След 6 месечна възраст до 12 месеца – постепенно от 5 до 10 капки.

Децата до 3 години – 10 до 12 капки.С растежа количеството спокойно може да стигне 15, а към 12 годиви и на 20 капки.

От възрастни мастните капки с цитрусов аромат се приемат по 20 до 30 сутрин на гладно или с храна,сок, както е удобно и вкусно.

При язви, ерозии на лигавиците или по кожата, може временно за седмица да се приема завишена доза ЕМК 2х20 капки .

Външно приложение – като основа за козметични маски, за околоочен нощен крем или добавка към използвания; директно върху венеца, върху повърхностно раздразнение и раничка навсякъде по тялото.

Човек си дава сметка за ползата от ЕМК още през първия месец на употребата им. Още по-добри и трайни резултати се получават след по-продължително ежедневно приемане - поне три месеца. Много необясними постоянни симптоми намаляват или изчезват, енергията се повишава, кожата и всички лигавици видимо се заздравяват, а общото състояние и самочувствието определено се подобряват.

Цена: 44.15 лв.


Поръчка
Добави броя


http://vodorasli.net 2017 Изработен от www.seoandweb.eu